10 June 2019

Yaşamın Gizi - Aydın Köksal

"Yaşamın Gizi" Prof. Dr. Aydın Köksal hocamızın beğeni ile okuyacağınız yeni eseri. 1950 yıllarının izini sürerken, kendi yaşantısından kesitlerin, güncel siyasi esintilerin, yapmacıksız ilişkilerin, tadına doyum olmayacak anlatım biçimi ile zamanda yolculuk.

Çocukluktan, gençliğe olgunlaşan, öğrenme tutkusu ile yerinde duramayan, denemekten usanmayan, duyarlı bir kişinin öyküsü. Özgürlüklerin özümsendiği, yitirildiği dönemsel gerçeklerin etkisinde derinlemesine pekişmiş benzersiz hikaye.

"Bir insanı sevmek sonuçta bütün insanları sevmekti. Bir insanı sevmek için de önce kendi kimliğini bilmek gerekti" kitaptan alıntı sanırım ne kadar özenle, yumuşaklık içinde emekle tamamlanan Aydın hocanın yapıtını özetliyor.

"Bilişim" kelimesi dahil sektörümüze sayısız sözcük kazandırmış Aydın Köksal kitabında Türkçe dağarcığından sayısız özgün kelimeye olabildiğince yer veriyor. Bir solukta bitirmek yerine, tat alarak, kelimelerin çeşitliliğine doyarak okudum. Bir yolu en iyi bilen üzerinde giden kaplumbağa misali acele etmeden keyfini çıkardım. Eseri bize kazandıran Aydın Köksal çok teşekkürler, sayenizde öğrenmenin yüceliğini bir kez daha anımsadım.