20 November 1988

Azerbaycan - PTT Heyet Ziyaret Bakü

Azerbaycan ilk resmi ziyaret PTT heyeti ile birlikte gidiyorum. Yaşım 34, 3 Yıllık evliyim ve Oğlumuz Berk 1 Yaşında.

Heyet başkanımız PTT Genel Müdür Yardımcımız Osman Gözüm, Netaş, Teletaş, Siemens yetkilileri katılımı ile kalabalık bir grup olarak Bakü'deyiz.

Seyahatimiz İstanbul üzerinden direkt uçuş olmadığı için Moskova üzerinden gerçekleşiyor. Bir gece kalıştan sonra ertesi gün Bakü yolculuğu başlıyor ve gece geç saatte varıyoruz. Bakü'de olağan üstü hal ve sıkıyönetim, sokağa çıkma yasağı olduğu için havaalanında uzun süre bekliyoruz. Daha sonra Rabıta Nazırımız Siruz Abbasbeyli havalimanına gelerek bizim için çıkış formalitesini tamamlıyor ve otele gidiyoruz.

17 Kasım 1988 Ermeni katliamlarını protesto gösterileri yeni dağılmış, ancak Azatlık meydanı hala hareketli. Ankara otele yerleşiyoruz ve Bakü rüzgarlı yüzünü hemen gösteriyor, otel çok soğuk ve heyette bulunan hanım arkadaşlarımız ilave battaniye talep ediyorlar, bizde  aynı isteği tekrarlıyoruz.

Ertesi gün başlayan görüşmeler ve gezi ile bir hafta inanılmaz bir misafirperverlik görüyoruz. Tanıştığımız arkadaşlarımız Ömer bey, Rafiq Aliev. Hankişi Kişiev bize telekom sistemleri hakkında bilgi veriyorlar. Heyetimizde bulunan Cengiz Anık idari konularda çalışarak iki ülke arasında geçerli olacak yazılı metni hazırlıyor. Protokol imzalanıyor.

Kuba dahil her yeri geziyoruz, güzel yemekleri tadıyoruz, ilk defa tadına baktığım Feyhua çok hoşuma gidiyor.

Dönüşümüz yine aynı şekilde Moskova üzerinden oluyor.

Güncelleme: Yıllar süren dostluk hala devam ediyor. Azerbaycan Rabıta sistemine ciddi değer katıyoruz, sistemler sayısal teknoloji ile yenileniyor ve ortak girişimler kuruyoruz (ULTEL). Şimdi bahçemde fidanları Bakü'den gelmiş iki adet Feyhua ağacı var.