11 June 2004

Tübisad - Bilişim Sektöründen İşbirliği Çağrısı

TÜBİSAD’ın düzenlediği “Rekabet İçin Yapılanma ve Rekabet İçin Farklılaşma” konulu toplantıda söz alan bilişim sektörü temsilcileri işbirliği içinde sektörü kalkındırma çağrısı yaptı.

Sunumların ardından, Bilkom Bilişim Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Veli Tan Kirtiş’in moderatörlüğünde, Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan, Cisco Systems Türkiye Genel Müdürü Suat Baysan, HP Türkiye Genel Müdürü S. Şahin Tulga ve Yrd. Doç. Dr. Özlem Öz’ün katılımıyla bir panel gerçekleştirildi. Panelde katılımcılar rekabet, doğru iş modellerinin oluşturulması, farklılaşma stratejileri, strateji yaratırken dikkat edilmesi gereken noktalar üzerinde görüşlerini bildirdiler. Katılımcıların şirketlerinden somut örneklerin de verildiği panelde, son söz olarak sektörde işbirliğinin önemi bir kez daha vurgulandı.

Bilişim sektörünün önde gelen isimlerinin katıldığı toplantı, TÜBİSAD Başkanı Erol Bilecik’in sunumuyla başladı. Bilecik sunumunda, bilgi toplumuna geçemeyen bir ülkenin uluslararası arenada rekabetçi olamayacağını ifade etti. Erol Bilecik konuşmasında şunları vurguladı: “Türkiye’nin vizyonu, ‘bilişimle kalkınma vizyonu’ olmalıdır. Son günlerde esmekte olan pozitif rüzgardan da yararlanarak Türkiye’nin kalkınma hamlesine sektör olarak büyük katkılar sağlayabiliriz.” Bilecik ayrıca Türkiye’nin her yerindeki bilişim firmalarının atılım yapmaya hazır olduğunu ve gelişimde en önemli rolü işbirliğinin oynayacağını ifade etti.