07 September 2006

Forum@Bilişim

Türkiye’nin ilk Elektronik forumu 7 Eylül’de yapılıyor

Forum@Bilişimin ikinci gününde bir ilke imza atılarak, ilk Türk Elektronik Forumu gerçekleştirilecek. Türk Elektronik Sanayicileri Derneğinin (TESİD) işbirliğiyle gerçekleştirilecek forumun açılışını TESİD Başkanı Suat Baysan yapacak. Konuk konuşmacılar arasında ise Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şahin ve TESİDin Avrupa'daki eşdeğer oluşumu EICTAnın Yönetim Kurulu Üyesi Serge Foucher bulunuyor.
5 Eylül günü, ülkelerin bilişim siyaseti ve politikalarının ele alınacağı Bilişim Zirvesi 06nın ardından, 6 7 8 Eylül tarihlerini kapsayacak Forum@Bilişimde ise, kurumların rekabet güçlerini bilişimden yararlanarak nasıl artırabilecekleri konuşulacak. Açılış konuşmasını Ankara Milletvekili ve AKP Ar-Geden Sorumlu Başkan Yardımcısı Reha Denemeç'in yapacağı İş Dünyasında Yenilikçilik ve Rekabet Gücü oturumuyla başlayacak Forum@Bilişimde, 150yi aşkın Türk ve yabancı uzman konuşmacı olacak. Açılış forumunda, rekabetin arttığı ortamlarda, özgünlük ve kalitenin bir arada aranmasıyla gittikçe daha da önem kazanan yenilikçiliğe ilişkin anahtar bilgiler paylaşılacak.
Moderatörlüğünü Sabancı Üniversitesi Araştırma ve Lisansüstü Politikalar Direktörü Cemil Arıkanın yapacağı bu oturumda, duayen bankacı, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Bülent Şenver de konuşmacı olacak.
Türk Elektronik Forumunun ilk oturumu Küreselleşme sürecinde teknoloji üretiminin rolünü konu edecek.
Havelsan Genel Müdürü Faruk Yarmanın moderatörlüğünü yapacağı oturumun konuşmacıları, Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Dr. Tayfun Acarer, Ulaştırma Bakanlığı Haberleşme Genel Müdürü Ali Zor, TÜBİTAK MAM Başkanı Önder Yetiş, Kadir Has Üniversitesi Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Erdal Panayırcı, Turkcell Ar-ge Bölüm Başkanı Dr. Mustafa Aykut olacak.
İkinci ve son oturumda ise, Türkiye elektronik sektörünün önündeki fırsat ve açılımlar ele alınacak.
Anel Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Çelikel'in moderatörlüğünü yapacağı oturumda, IBM Türk Sunucu Sistemleri İşletim Müdürü Serkan Şahin, Alcatel Teletaş Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Yenel, Sun Microsystems Genel Müdürü Özhan Toktaş, Oger Telekom Genişbant ve Data Proje Direktörü Banu Baykara, Beko Elektronik Genel Müdür Yardımcısı Ercan Şenolur konuşmacı olacak