09 July 2007

AIS Projesi İhalesini AnelTech-AMS Kazandı

Türkiye kıyılarında seyir emniyeti ve deniz güvenliğinin artırılması amacıyla Denizcilik Müsteşarlığı’nın açtığı Otomatik Tanımlama Sistemi (AIS) kurulmasına yönelik proje ihalesini Anel Grup şirketlerinden AnelTech - Australian Maritime Systems (AMS) İş Ortaklığı kazandı.

Denizlerimizdeki seyir güvenliğini artıracak ve kıyılarımızın en gelişmiş teknolojik seyir kontrol sistemleriyle donatılmasını sağlayacak olan proje kapsamında, Türkiye kıyılarına AIS Sahil Baz İstasyonları, AIS kullanıcı Merkezleri, AIS Ana Kontrol Merkezi, AIS Bakım, Onarım ve Kontrol Merkezi, IP Telefon Sistemi, Ağ cihazları temini, kurulumu, yazılım ve işletilmeye alınması planlanıyor.

AnelTech Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Suat Baysan, ülkemizin tüm kıyılarını kapsayacak bu prestijli projenin içinde olmaktan onur duyduklarını söyledi. Baysan, AIS projesini hayata geçirmek için dünyanın en önde gelen firmalarından Avustralyalı AMS şirketi ile iş ortaklığı kurduklarını da belirterek, böylece Türkiye’ye bir “Know-How” aktarımı da yapmış olacaklarını belirtti.

Suat Baysan, Otomatik Tanımlama Sistemi (AIS) Projesi’ni ihalede öngörülen 300 günlük süreden daha kısa bir zaman diliminde tamamlayarak Denizcilik Müsteşarlığı’nın hizmetine sunmayı amaçladıklarını da kaydetti.