01 January 2008

Anel Grup Yeni Yıl


Anel Grup Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Çelikel: '2012 yılını planlayan Anel, çalışanlarından aldığı güçle daha büyük hedeflere doğru ilerliyor' AnelTech Yönetim Kurulu Üyesi Suat Baysan: '2007 yılında değişik alanlarda çok başarılı projelere imza attık' Anel Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Batukan: 'Yurt dışı projelerimizin oranı yüzde 85' ulaştı. Bu değişimin en somut parçası' Anel Grup Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Çelikel, büyümesini her geçen yıl katlayarak sürdüren Anel'in, çalışanlarından aldığı güçle daha büyük hedeflere doğru ilerlediğini söyledi.
Çelikel, '2012 yılı planlanmış durumda. Önümüzdeki süreçte daha çok performans göstereceğiz ve başarıya ulaşacağız' dedi. Anel Grup yeni yılı, merkez binada düzenlenen bir kokteylle kutladı. Kokteyl öncesi toplantıda konuşan Anel Grup Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Çelikel, 2007 yılını başarılı bir şekilde tamamladıklarını, 2008 ve önümüzdeki yıllarda daha büyük performans göstererek, yeni başarılara hep birlikte imza atacaklarını bildirdi. 2007 yılında çalışanlardan aldıkları güçle daha büyük hedeflere doğru ilerlediklerini ve 2012 yılını planladıklarını belirten Çelikel şöyle konuştu: 'Birlikte büyük işler başardık 10 yıl önce şimdi bulunduğumuz noktaya geleceğimizi söyleseler inanmazdım. Başarımız her geçen yıl katlanarak sürüyor. Önümüzdeki süreçte daha büyük performans göstereceğiz.

Bu başarıda emeği geçen herkesi kucaklıyor ve kutluyorum. Önümüzdeki yıllar önemli. Bu süreçten de başarıyla çıkacağımıza inanıyorum.' Toplantıda konuşan AnelTech Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Suat Baysan da, Anel'in 2007 yılı faaliyetleri hakkında bilgiler sundu. Anel Grup'un 2007 yılında değişik alanlarda çok başarılı projelere imza attığını belirten Baysan, Anel Elektrik Taahhüt Şirketi'nin 'Marmaray Projesi' kapsamında gerçekleştirilecek 'Elektro Mekanik Projesi', 'Türkcell'in Merkezi'nin gerçekleştirilmesi projesi, ulusararası pazarlarda da Tiflis'te 'Biyolojik Arıtma Tesisi' projelerinin öne Taahhüt Grubu'nun öne çıkan projeleri arasında yer aldığını anlattı. Baysan, Vodafone için kuracağı baz istasyonları kurulum ve bakım iş porjesi, Türk Telekom'a teslimi gerçekleştirilen 600 bin dolayında modem ve AIS projelerinin de Aneltech'in önemli projeleri arasında yer aldığını kaydetti. Baysan, grup şirketlerinden Anelsis, AnelMarin ve Anelmak şirketlerinin çalışmalarından da örnekler sundu ve yeni kurulan şirketler hakkında da bilgi aktardı. Bu yıl başlatılan projelere örnek olarak Aklım Fikrim Merkezi ve Berlin Teknik Üniversitesi'yle ortaklaşa kurulan DAI-LAB'ı örnek gösteren Suat Baysan, ayrıca, telekom, tasarım, enerji özellikle yenilenebilir enerji, savunma alanlarında çalışmaların sürdüğünü de sözlerine ekledi. Baysan, Anel Grub'un, iş faaliyetleri dışında sosyal sorumluk projelerinde de yer almaya devam ettiğini, Çelikel Vakfı'nın bu dönemde faaliyete geçtiğini ve yine Çelikel Vakfı'nca yapımı üstlenilen Samsun/Kavak'taki lise inşaatının sürdüğünü kaydetti. Anel Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Batukan da grubun geldiği noktadan son derece mutlu olduğunu söyledi. Taahhüt Şirketi'nin, geçmiş dönemlerde aldığı projelerin yüzde 80'inin yurt içi, yüzde 20'sinin de yurt dışı projelerden oluştuğunun altını çizen Batukan, gelinen noktada gerçekleşen proje işlerinin yüzde 85'inin yurt dışı, yüzde 15'inin de yurt içi şeklinde değiştiğine dikkat çekti. Batukan, 'Bu değişimin en somut bir parçası. Burada herkesin katkısı var. Bu da sürecek' diye konuştu. Batukan, Anel Elektrik Taahhüt Şirketi'ni yurt dışında tanıtmaya başladıklarını bu çabalarının sonucunda ise pozitif dönüşler almaya başladıklarını kaydetti. Törende daha sonra, Anel Grup'ta 10 yılını dolduran Sultan Akbaba, Özgür Kurt, Kamil Ferit Sesigür ve Haluk Türkmen'e plaket verildi.