17 January 2009

Taşovalı Mucit - Cavit Dönmez


ANEL’in Aklım Fikrim Merkezi (AFM) Taşovalı mucit Cavit Dönmez’in, (48) terör ve şiddet olaylarında savunma amaçlı siper ve sedyeye dönüşebilir özellikte tasarladığı “Çok Amaçlı Merdiven” projesini ödüllendirdi..

Anel Grup şirketi Aneltech’in, Türkiye’deki yaratıcı fikir ve projeleri destekleyip ürüne dönüştürmeyi amaçlayan (AFM)’nin girişimcilik programına “Çok Amaçlı Merdiven” projesini sunan Cavit Dönmez’in geliştirdiğürün, Değerlendirme Kurulu’nca teşvike değer bulundu.

AnelTech Yönetim kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Suat Baysan, “Sedye”, “Siper”, “Sandalye” “Merdiven”, ve “Destek aparatı” gibi 5 değişik amaçla kullanılabilme özelliğindeki “Çok amaçlı merdiven” projesinin sahibi Cavit Dönmez’e 1.500 TL para ödülüyle birlikte “Teşekkür” belgesi verdi.


Aneltech Genel Müdürü Baysan, AFM’nin, bugüne kadar kağıüzerinde ya da model olarak kalmış projeleri, tezleri, pazarda hak ettiği desteği ve yeri bulamadığı düşünülen yeni ürünleri ülke ekonomisine fayda sağlayacak şekilde değerlendirebilmeyi hedeflediğini söyledi.

“Telekomünikasyon”, “Savunma teknolojileri”, “Enerji” ve “Sağlık” alanlarındaki projeleri desteklediklerini belirten Baysan, “Çok Amaçlı Sandalye” adlı projeyi, Cavit Dönmez gibi yaratıcı ve üretken kişilerin önünü açmak ve bu tüçalışmalara teşvik anlamında özel olarak ödüllendirdiklerini kaydetti.

Taşovalı bobinaj ustası Cavit Dönmez’de 5 yıl gibi bir süredir üzerinde çalıştığı, zor şartlar altında geliştirdiği projesine destek verdiği ve daha sonraki çalışmaları için cesaretlendirdiği için AnelTech bünyesindeki “Aklım Fikrim Merkezi” yöneticilerine teşekkür etti.

Katlandığında “Laptop” çantasına sığabilecek büyüklükteki ürünün, “Ar-Ge” çalışmasıyla daha pratik kullanıözelliğine kavuşabileceğini belirten Sönmez, patent için girişimde bulunduklarını da kaydetti.