12 April 2014

Acmena - Teknopark İstanbul

Mutlu, Heyecanlı bir gündeyiz. ArGe projemiz İstanbul Teknopark bilim kurulundan geçti ve bize projeyi geliştirmek üzere yer tahsisi yapıldı ve bugün taşınıyoruz. Her ne kadar üst düzey yöneticilik yapıyor olsam da hiç bir zaman tasarımcı cesaretim azalmadı.

Türk Elektronik Sanayicileri Derneği (TESID) başkanlığını yürüttüğüm yıllarda SSM müsteşarımız Sayın Murad Bayar, TESID İstanbul Teknopark işletme modeli konusunda destek olmamızı rica etmişti. Bizde sektör olarak örnek bir işletme modeli için finansal fon bularak modelin oluşturulmasında katkıda bulunmuştuk.


İşte bu nedenle İstanbul Teknopark'ın gönlümdeki yeri her zaman farklı olmuştur. Teknopark fikrinin ilk ortaya atıldığı yıllarda rahmetli Bakanımız Adnan Kahveci yine TESID ten destek almayı ihmal etmemiş ve İleri Teknoloji Endüstri Projeleri (ITEP) kavramı çerçevesinde oluşturulan TESID belgesinden yararlanmıştı.

Projemiz büyük şehirlerde WiFi ile uyumlu çalışabilecek GSM şebekesi ara yüzleri modellemek, geliştirmek olarak tescil edildi.

Güncelleme: Acmena İstanbul Teknopark'tan üzülerek ayrılmak zorunda kaldı. Tübitak proje desteği ancak ayrılış sonrası onaylanabildi. Şimdi proje enerji yönetimi ve yapay zeka olarak Okan Üniversitesi ile birlikte yürütülüyor.