16 April 2014

Milli Kütüphane

Milli Kütüphane’nin derleme, satın alma, bağış, devir ve değişim yoluyla oluşturduğu koleksiyonunda 4 milyona yakın materyal arşivlenmektedir. Bu geniş koleksiyonun 1 milyon 600 bini kitap, 84 bini eski harfli Türkçe (Osmanlıca) basma kitap, 27 bin 631’i el yazması eser, 1 milyon 550 bini süreli yayın, 224 bini de kitap dışı materyaldir. Farklı sağlama yolları ile gelen materyallerin teknik ve niteleme işlemleri tamamlandıktan sonra kullanıcıların hizmetine sunulmaktadır.

Sosyal Sorumluluk anlayışı kapsamında, kullanıcıların eserlere erişimini hızlandırmak, mükemmelleştirmek, faydalananlara kolaylık sağlamak amacı ile çevrimiçi hizmetlerin farklılaştırılması projesine talip oluyoruz.

Kütüphane ilgi, ziyaret, merak, yoğunluğu yaşıyor, aradığını bulabilme, inceleyebilme, çeviri yapabilme imkanına yeni zemini titizlikle hazırlıyoruz. Akıllı tablet ve ekranların bütünleşik şartlarda veri depolama alanlarına erişimi, içeriğin görüntüsünün zahmetsizce elde edilmesi. İğne ile kuyu kazmak yerine zamandan tasarruf, sorgulama çeşitliliği, sonuç olarak verimlilik ve artan araştırıcı deneyimi ve mutluluğu.

Ender eserlerin sergilenebileceği dolaşımın huzur içinde gerçekleştirilebileceği, çıkıp gitmek istenmeyecek alanın mimarisi üzerinde çalışmak üzere hemfikir oluyoruz. Belge ve dokümanların sayısal ortama taşınmasını ayrıca dikkate almak üzere projeyi onaylıyoruz.