02 April 2015

Karel

Fatih projesi kapsamında yerel üreticiler ile yürütülen uzun çalışmalar sonucunda Karel ile iş birliği yapılması yönünde çalışmalar tamamlandı.

Karel, ülkemizi gururla temsil eden teknoloji üssü. Yöneticileri ve çalışma takımı ile mükemmelliği hedefleyen, akıllarından çıkarmadıkları kalite yaklaşımı ile parlayan yıldız.

Samsung teknoloji uzmanlarının Kore'den gelerek inceledikleri tesis aranan standartların sağlayarak teknik hususlar tamamlıyor. Galaxy tablet üretimi için ayrı bir bant kurulması mutabakatı neticesinde başlayan ticari konular olumlu sonuçlanıyor. Yatırım finansmanı, fiyat meseleleri ayrıntılı konuşularak bütün konularda hemfikir sağlandı.

Milli eğitim Bakanlığı ve Tübitak teknik desteği ile yürütülen projede ihale süreci, şartname hazırlığı devam ediyor. Yapılan çalışmalar konusunda bakanlığa bilgi veriliyor, yerli üretim, tasarım iş birliklerinin tamamlandığı ihalenin sonuçlanmasını takip eden zaman içinde faaliyetlerin başlatılacağı açıklanıyor.

Karel sincan tesislerinde üretim ve Karel Bilkent ArGe ile de görüşmelerin tamamlanmasında gayret ve özveri ile emek veren CEO Sinan Tunaoğlu ve Karel ekibine içten teşekkür ediyorum.

Güncelleme: Bir milyon tablet tedariki İhalenin teklif aşamasında tüm koşulların sağlanmasına karşın fiyat anlaşmazlığı nedeniyle sözleşme aşamasına geçilemedi.