11 October 2019

Okan Üniversitesi - Akıllı Enerji Yönetimi

@OkanÜniversitesi, @Acmena akıllı enerji yönetimi projemizin tamamlanma aşaması başladı. Proje yürütücümüz Prof. Dr. Nejat Tuncay ve Dr. Ömer Cihan Kıvanç ortaya koydukları yapıcı yaklaşım ile proje hedeflerine adım adım yaklaşmakta.

Laboratuvar ziyareti neticesinde iletişim donanım tasarımı, yazılım, algoritma geliştirme, akıllı prizler, tüketim ürünleri, çatıda kurulu güneş panelleri, akıllı enerji depolama ve sonucunda sistem bütünleştirmenin özveri ve duyarlılık içinde, duvara örülen tuğlalar gibi yükselmeye başladığını gururla izledik.

Tübitak, Üniversite Sanayi işbirliği 1505 çerçevesinde yürütülen projemizde bir Master Tezinin tamamlandığı iki doktora çalışmasının ise devam ettiğini değerlendirdik. Proje hedefimizin 2020 birinci çeyreğinde ilk bütünleşik sistemin ortaya çıkarılması olarak belirledik. Projede yer alan başta dekanımız Prof. Dr. Semih Bilgen olmak üzere, Okan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim görevlilerine istençli, yönlendirici, çabaları için çok teşekkür ediyorum.