12 November 1993

Polonya - Varşova

Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel başkanlığında iş insanları, ağırlıklı olarak inşaat sektörü, yöneticileri iel Polonya'ya gidiyoruz.

Benim amacım Polonya telekomünikasyon altyapısında hizmet vermekte olan DMS10 santrallerini incelemek ve Nortel ile işbirliği yaparak hem sistemlerin mevcut sıkıntılarını çözmek hem de pazardan daha fazla pay almanın ihtimalini araştırmak. DMS10 Türkiye'de denendi ancak hiçbir yerde kurulumu yapılmadı. DMS100 ailesi ile tanışan PTT daha küçük ve daha az trafik kapasitesi bulunan DMS10 santrallerini tercih etmedi. Yerli ürünümüz DRX4 her zaman çevre koşullarına uyumlu, güvenilir olarak en ucra yerleşkelerde kullanıldı.

Bu yıl yapılan genel seçimleri kazanan partiler SLD/PSD halk içinde çekince ve tedirginlik sebebi olsa da Cumhurbaşkanı Lech Walesa ülkenin hızla gelişmesi için politikalar üretmeye devam ediyor.


Elektrim firması ile görüşüyorum, Türkiye'de kurdukları enerji santrali çevreye verdiği hasar nedeniyle devreye alınmamış durumda, offset antlaşmasından doğan haklarımız ile geri alım anlaşmaları çerçevesinde telekomünikasyon sistemleri satışı öngörüyoruz.


Varşova ve Gdansk şehirlerinde devam eden görüşmeler neticesinde ülkemize dönüyoruz.

Güncelleme: Polonya pazarı konusunda Nortel ile aynı düşünce içinde olmadığımız için Türkiye'ye daha yakın ülkelerde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.