05 April 1994

5 Nisan Kararları

Netaş Satış ve Pazarlama ekibi olarak yılbaşından itibaren  ihracat faaliyetlerimizi hızlandırmak için çabalıyor, yeni pazarlar açabilmek, mevcut pazarlarda daha etkin iletişim çözümleri sunabilmek için uğraşıyorduk. Bütçemiz, satış ve karlılık bir önceki yıla kıyasla büyüme üzerine kurgulanmıştı.

1993 yılını rekor satış ile kapatmış olmanın verdiği özgüven ile yapılanmamız ilk çeyrekten başlayarak uygulamaya geçilmişti.

Ancak Türkiye ekonomi tarihinin en büyük krizlerinden birisi ile karşı karşıya kalmıştır. Dolar bir gecede 19,000 TL den 38,000 TL ye yükseldi. Daha birçok tedbir alındı.

1993 yılında şirketimizi ziyaret eden Ulaştırma Bakanı Sayın Yaşar Topçu'ya PTT ödemeleri ile ilgili sıkıntılarımız anlatılmış ve destek ricasında bulunmuştuk. Ancak ödemelerdeki aksama ve 1994 krizi telekom sektöründe şirketlerimizi ciddi zorluklar içinde bıraktı. Aynı dönemde Alcatel-Teletaş Konkordato ilan etti ve ancak daha sonra Yurt Dışından sağlanan kredi ile sıkıntılardan kurtuldu

Biz ekip olarak yönetimin aldığı kararlar doğrultusunda yurt dışı pazarlarda daha aktif olmaya gayret gösterdik. 1994 Yılı benim iş yaşantımda en çok yurt dışı seyahat yaptığım, müşteri ziyaretinde bulunduğum yıl olarak yaşantımda yerini aldı. (Toplam 13)