26 January 2001

Koç Holding - Cisco Systems

Koç, "Elektronik Dönüşüm Projesi"ni hayata geçirdi

Koç Topluluğu'nun yeni ekonomik düzende daha etkin çalışabilmesini öngören "Koç Elektronik Dönüşüm 2003 Projesi", hayata geçirildi.
Koç Topluluğu Bilgi Grubu ile dünyanın en büyük internet şirketlerinden Cisco Systems işbirliğiyle yürütülecek projeye ilişkin anlaşma, Koç Holding'de imzalandı.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Koç Topluluğu Bilgi Grubu Yürütme Komitesi Başkanı Ali Koç, "devrim" olarak nitelendirdiği projenin en önemli hedefinin, zaman ve para tasarrufunun yanı sıra verimlilik patlaması olduğunu söyledi.

Ali Koç, Topluluğun yeni ekonomik devirde liderliğini sürdürebilmek için Cisco ile işbirliği yaptığını ve bu işbirliğinin kendilerine gerekli araçları temin edeceğini kaydetti.
Cisco Systems Türkiye Genel Müdürü Suat Baysan ise Cisco'nun Türkiye'de 4 yıldır faaliyet gösterdiğini hatırlatarak, şirketin müşteri hizmetlerinin yüzde 90'ının internet sitesi kanalıyla gerçekleştirdiğini bildirdi.

Cisco'nun 2000 yılında operasyon maliyetlerinden yüzde 17 tasarruf, müşteri memnuniyetinde yüzde 25'lik artış sağladığını anlatan Suat Baysan, şirketin 1 milyar 35 milyon dolarlık tasarrufunu araştırma, geliştirme ve müşteri tatminini artırıcı projelere aktardığını söyledi.

Koç Topluluğu ile yapılan stratejik işbirliği anlaşması çerçevesinde, tüm iş süreçlerinin internet ortamına taşınmasını sağlayacaklarını belirten Baysan, "E-dönüşüm sürecinde birbirimize destek vereceğiz, bilgiyi paylaşacağız" dedi.

Cisco'nun yapacağı değerlendirmenin ardından, çalışma grupları ile teknolojik ihtiyaçların tespit edileceğini belirten Koç, buna uygun iş planının hazırlanmasından sonra da bütün üst düzey yöneticiler ile başkanların Cisco merkezinin bulunduğu San Francisco'da eğitime tabi tutulacağını söyledi.