24 October 2007

Arnavutluk - Telekom Altyapı Görüşmesi

Arnavutluk Ziyareti TİRAN şehrindeyiz. Murat Erkan ile birlikte ALB Telekom ve Bakanlık görüşmeleri planlandı ve gerçekleştirildi.

Amacımız iletişim altyapısını daha yakından tanımak, incelemek ve kurulu sistemlerin verimliliğini arttırıcı öneriler geliştirmek. Görülen resim özellikle santralların sürekliliğinin oldukça düşük olması. Donanım açısından Alcatel bağımlı bir altyapı ve gözlemlerimiz sonrasında çok sayıda arızalı elektronik kart.

Tespitlerimizin doğruluğunu anlıyoruz ve süratle yedek donanımın sıkıntılı bölgelere tahsisi konusunda anlaşıyoruz. Test ve onarım yerinde yapılabilmesinin zorluklarına karşılık Türkiye'de fabrikamızda daha etkin bir servis hizmeti oluşturacağımız kesinleşiyor.

Bir diğer önemli konunun da ADSL kurulumları ve internetin oldukça yavaş ve yetersiz kalması. Sahaya yayınlaştırılacak sistemlerin yerleştirilmesi önceliği altında asıl amacın çalışan ve kesintisiz görev yapacak devreye almaları hızlandırmak. Ekiplerin kurulması ve saha çalışmasının başlamasına karar veriyoruz.

Enerji sorunlarının yaygın olarak ülkede yaşanması iletişim kesintilerinin başlıca sebebi olarak ortaya çıkıyor. Sokaklarda dahi yürürken jeneratörlerin faal olduğuna şahit oluyoruz. Bu durumda merkezi sistemlerin akü meselesi gündeme geliyor. Dayanıklılıkları neredeyse sıfır zaman dilimine indirgenmiş olduklarının farkına varıyoruz. Batarya sistemleri denetim, bakım süreci alanında destek hizmeti sağlanmasını kapsayan çalışma yapılmasına karar veriliyor.

Oldukça yoğun geçen 2 günün ardından Türkiye'ye dönüyor, Arnavutluk projesini başlatıyoruz.