07 December 2007

TESİD Ödül Töreni

TESİD Yenilikçilik ve Yaratıcılık Ödülleri dört kategoride sahiplerine verildi

1999 yılından bu yana her yıl düzenlenen TESİD Yenilikçilik Yaratıcılık Ödülleri 6 Aralık günü sahiplerini buldu. Başarı Ödülü, Türk Telekom Jüri Özel Ödülü, KOBİ ve Büyük Firma alanlarında birinci olan firmaların temsilcilerine ödül plaketleri sunuldu.

Türk Telekom’un ana sponsorluğunda gerçekleşen TESİD Yenilikçilik Yaratıcılık Ödülleri törenine Telekomünikasyon Kurumu Başkan Yardımcısı Orhan Öge, Türk Telekom Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı Dr. Paul Doany, Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Yılmaz, kamu ve özel sektör yetkilileri ve çok sayıda konuk katıldı.
Ödül töreninde konuşan TESİD Yönetim Kurulu Başkanı Suat Baysan, küresel rekabet, teknolojik gelişimin hızı ve kullanıcı ihtiyaçlarının karşılanması için her geçen gün yeni ve değişik seçeneklerin sunulması gerçeği göz önüne alındığında, teknolojik yenilik (inovasyon) ve yaratıcılığın bu alandaki en önemli kriterler olduğunu belirtti. Baysan, “TESİD olarak yenilik ve yaratıcılık konusunda başarılı firmaların ve ürünlerinin Türk kamuoyunda ve sektör içerisinde başarılarını vurgulamayı hedefliyoruz” dedi.

Sektör hakkında da açıklamalarda bulunan Baysan sözlerine söyle devam etti: “Elektronik ve bilgi teknolojileri sektörünün üretim rakamları 2006 yılının sonunda 9,5 milyar dolara ulaştı ve bu rakamın 5.1 milyar doları ihracat olarak gerçekleşti.  Geçtiğimiz yıl sektörümüzün Ar-Ge yatırımları da toplam 160 milyon doları buldu."

Türk Telekom’un yanı sıra Alcatel Lucent, Aselsan, Beko, Havelsan, Sun Microsystems, TTGV, Turkcell ve Vodafone TESİD Yenilikçilik Yaratıcılık Ödülleri 2007’yi destekleyen firmalar arasında yer alıyor.