13 July 2017

Netaş Tesisleri Ümraniye

1977 yılında genç bir mühendis olarak iş hayatıma başladığım 1999 yılında ayrıldığım Netaş Ümraniye tesislerinin son halini görüntülemek istedim.

Sağ taraftaki binanın en üst katında sırasıyla zamanın yöneticileri,

Genel Müdürümüz Tanju Argun,
Genel Müdür Yardımcıları Kunter Akyürek Suat Baysan, Sait Gözüm ve Kemal Özden'in odaları.

Yerleşke fabrika binası 40.000 m2 ve hemen arkasında gururla inşa edilmiş olan ArGe yerleşke referansı olarak gösterilen Araştırma Geliştirme binası. Sağ tarafta yer alan sosyal tesisler, kongre merkezi, spor tesisleri. Olmazsa olmaz kreş. Toplam 200.000 m2 üzerine kurulmuş, teknoloji üssü.

Binalar yıkılabilir, yok olabilir ancak bu tesislerde yetişmiş yöneticiler, uzmanlar, çalışanlar bir tarih yazdılar. Ülkemiz için başarılmış öncü yerel ürünlerin tüm dünya pazarlarında konumlandırılmasında canla başla çalıştılar. Küresel örnek yarattılar. Hatıralar, anılar, acı tatlı yaşanmış hikayeler hep canlı kalacak, hiç unutulmayacak. Ben elimden geldiğince 22 yıllık Netaş yaşamım süresinde tamamen tutmuş olduğum yazılı notları blog içinde paylaşmaya çalıştım. Değinmediğim hikayeler mutlaka vardır, sizlerden gelen notları isin vererek ilave ediyorum, çok değerli buluyorum.

Ziyaretim sonrasında duygusal olarak ayrılırken binanın önünde yükselen Türk Bayrağının ihtişamını, sanki yaşananlara tanıklık etmişçesine gururla dalgalanışını, izliyorum.

Sağlıcakla kalın, esen kalın.