19 September 2019

Pearson - MeetUp

Pearson Professional Yapay Zeka ve Yeni Nesil Liderlik meet up. Can Mindek, Ergi Şener, Suat Baysan, beklenen etkinlik, ayrıntıları tartışılan kavramlar, tanımlar, uygulama alanları, teknoloji.

Yapay Zeka teknoloji sürüklenişi olmanın ötesinde, kuşkusuz doğru kurgu ile karmaşık sorunların üstesinden gelmemize yardımcı olacak araç. Birinci aşama verilerin derinlemesine toplanması, derlenmesi, yapılandırılması. İkinci aşama verinin belirlenmiş algoritmalar doğrultusunda anlamlandırılması. Üçüncü aşama sonuçların ortaya konması ve öngörülerin düzenli sunulması. Süreç içinde veri ile öngörünün sürekli izlenmesi düzeltmelerin ve güncellemelerin anlık olarak algoritmalara yansıması, aslında derin öğrenme.

Sohbetimiz neşeli, küresel şirketlerin farklı uygulama örnekleri ile renklendi. Olmazsa olmaz bilimsel gelişmeler, fizik, kuantum bilgisayarlar, yapay zeka ile sayısal dönüşüm, ortak kullanım, paylaşım ile kurumsal şirketlerde sistematik olarak planlanması zorunluluğunun neticesinde yeni nesil liderleri bekleyen zorluklara değinildi.

Soruları ile anlatımı enerjik hale getiren, dikkatleri hiç azalmayan tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Çabucak geçen zamanın merakımızı biraz olsun dindirdiğini, ancak yepyeni soruların zihnimizde oluştuğunun mutluluğunu yaşadık. Öğrenmeyi yaşam boyu alışkanlık olarak önceliklendirmenin, başarıya kavuşmanın anahtarı olduğunu unutmayalım.

Uçsuz bucaksız bilim sohbetlerinde yeniden buluşmak dileğiyle, etkinliğin kurgulanmasında emeği geçen Pearson ekibine sonsuz teşekkürler.