19 August 2021

IDEF - Anova

15. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarını ziyaret.

Anova firması kurucu ortağı dostum, arkadaşım Emre Öztürk'ün daveti ile fuarda temsil edilen firmaları ve sergiledikleri ürünleri gururla gözlemliyorum. Zamanında Savunma Sanayi projeleri içinde bulunmuştum. Netaş döneminde IFF, Tasmus, Cisco döneminde Tafiks, Jemus gibi değerli ve kıymetli altyapı kurulumları ve ötesinde araştırma/geliştirme kabiliyeti neticesinde yerel ürünler ile pazarda konumlandırma projelerinin yöneticiliğinde bulunmuştum.

Sektörün gelişmesini, yeni teknoloji ile buluşan ürünler ülkemizin konuya yaklaşımının ne kadar doğru kurgulanmış olduğunun göstergesini bir kez daha hissettim.

2003 yılında kurulan Anova ODTU Teknokent içinde ArGe ve Sincan OSB' deki fabrikasında üretim faaliyetinde bulunuyor. Tamamen yerli ve milli ürünlere odaklanmış olan Anova ürünlerini zorlu koşullarda çalışabilecek nitelikte ve askeri standartlar çerçevesinde geliştiriliyor. Anova ekibini tebrik ediyorum ve sağladıkları katma değer için kutluyorum. Yüklenmiş oldukları sorumluluğun yerine getirmesinde emeği geçen yöneticilere ve uzmanlara başarılarının devamını diliyorum.