01 September 2023

Genç Bilimcilerimiz Anlatıyor

Genetikten Kuantuma

Uzun bir yıl süren dönemin ardından yeniden kitaplarımla buluşuyorum. Bilimsel araştırma konularına ne kadar meraklı olduğumu biliyorsunuz. Geçen yıl listemde bulunan "Genç Bilimcilerimiz Anlatıyor" kitabını ilk fırsatta okumaya başladım. 

Kıymetli yazarlarımızın bilgi dolu yazılarını içime sindirerek özümsemeye çalıştım. Hepsini derinlemesine anlayabildim mi? Kesinlikle hayır. Ancak farklı konularda yeni buluşlar, keşifler öğrenmenin mutluluğunu yaşadım. Fizik ve Kuantum teorisinde ise biraz daha araştırmaların kapsamını kavrayabildiğimi sanıyorum. Yazarların üslubu son derece akıcı ve okuyucuyu sıkmadan karmaşık araştırmaları gündeme taşıyorlar. Güzide bilim insanlarımızın içinde bulundukları akademik ortamın nasıl süratle geliştiğini biraz da endişe ile gözlemledim.

Genç bilimcilerimizin önde gelen üniversitelerde elde ettikleri başarının ne kadar değerli olduğu duygusuyla kitabı tamamladım. Sevgili hocalarım en uç noktalarda ürettiğiniz sonuçlarla gurur duyuyor, sizleri kutluyorum. Sizlerin varlığı gelecek için bir umut. Örnek oluyor, bilimi daha çok sevmemizi sağlıyorsunuz. Sağlıcakla kalın.

Editörlerimiz Emre Eren Korkmaz ve Erdinç Sezgin çok teşekkürler.

Yazarlarımız yazım sırasına göre

1-Dr. Çağrı Mert Bakırcı
2-Dr. Erdinç Sezgin
3-Doç. Dr. Turan Demircan
4-Dr. F. Gözde Çilingir
5-Dr. İrem Sepil
6-Dr. Berna Kaya
7-Dr. Çağakan Özbalcı
8-Dr. Burcu Erdoğan
9-MSc. Tülay Bayram, Dr. Onur Başak
10-Dr. Uğur Dağ
11-Dr. Atılım Güneş Baydin
12-Dr. Mustafa Gündoğan
13-Dr. Selçuk Topal
14-Ayşe Acar
15-Dr. Kudret Sezgin
16-Dr. Emre Eren Korkmaz