20 November 1987

Londra - BNR Maidenhead

Maidenhead Londra dışında küçük bir yerleşim birimi. Londra'nın karışıklığından ve kalabalığından uzak sakin bir kasaba.

Nortel Avrupa satış merkezi şehrin hemen içinde. Nortel araştırma Laboratuvarları şirketi BNR (Bell Northern Research) Canada Ottawa merkezinden yönetilen Birleşik Krallık Merkezi de Maidenhead'de biraz da kasaba dışında konumlandırılmış.

Pakistan asıllı Kanadalı Ürün Yöneticimiz (Masaud Tariq) ile Netaş ve BNR arasında yazılım geliştirme ve ihracatı ayrıntıları karar olarak netleşiyor. Veri merkezlerinin eş zamanlı çalışması için iletişim bağlantısı İstanbul ile Maidenhead arasında kurulması sonucunda sistemlere erişim kolaylıkla sağlanıyor. Netaş yazılım grubu ile uzun süreli çalışmak ve bir ekibini Maidenhead'e göndermek üzerine anlaşma tamamlanıyor.

Daha sonrasında Nortel için geliştirilen yazılımın iletişim hattı üzerinden ihracatı Türk Mevzuatı dolayısıyla zorlukla karşılaşıyor. Gümrük bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde ihracatın böylede yapılabilirliği ilk defa tescil edilmiş oluyor.