17 February 1994

Avusturya - Vienna - Kapsch

Avusturya çok kısa bir aradan sonra tekrar Viyena'dayım.

Genel Müdürümüzün başkanlığında önemli Telekomünikasyon Firmalarında Kapsch ile görüşme.

Kapsch 1892 yılında kurulmuş Avusturya ile birlikte çevre ülkelere iletişim sistemlerini üreterek teslimini gerçekleştiren bir teknoloji abidesi. Nortel ile imzaladıkları sözleşme içeriği sonucunda Netaş benzeri bir Tasarım ve Geliştirme ekibini görevlendirmişler. DMS100 Santralleri yazılım değişikliklerini yerel olarak gündeme alarak Avusturya ve kısıtlı bir pazar olan çevre ülkelere satış yapıyorlar.

Netaş ise Nortel tarafından tüm dünya için yazılım tasarlamak üzere yetkilendirilmiş merkezlerin öncüsü. Bu bakımdan Türkiye'de çalışan ekip ile arada hem sayısal hem de bilgi olarak lehimize büyük bir fark olduğunu gözlemliyoruz. Netaş teknoloji transferini tersine çevirebilmenin özgüveni, üstelik yerel özgün ürünlerin fikri mülkiyet hakları sahibi olarak parlayan bir yıldız.

İşbirliği imkanlarını elimizden geldiğince zorluyoruz ve karşılıklı bilgi değişimde bulunmak istediğimizi anlatıyoruz. Ancak bizim yetkinliklerimiz karşısında çekincelerini gündeme getiriyorlar ve görüşmeler her ne kadar İstanbul'da devam edilmesi kararı alınsa da  İşbirliğine olumlu bakmadıklarını hissediyoruz.