17 June 2006

Sabancı Üniveritesi - MBA Liderlik

Sabancı Üniversite MBA öğrencileri ile misafir eğitmen ve  konuk konuşmacı olarak e-dönüşüm süreci deneyimlerimi paylaşıyorum.

Günümüzde teknoloji alanında yaşanmakta olan gelişme, hayatımıza değişim, kırılım ve pazar devamsızlığı olarak yansıyor.

Cevabını bulmaya çalıştığımız sorular oldukça karmaşık, basit süreçlerin gözden geçirilmesinin ötesinde kavramsal tasarım felsefesinde iş yapış biçimimiz değişiyor?

Tartışılan temel mesele e-dönüşümün diğer yönetim sistemlerinden farkı nedir? Özellikle Toplam Kalite Yaklaşımı ile kıyaslama yapmak gerekirse sonuç nasıl değerlendirilebilir?

Liderlerin yüz yüze geldikleri ikilem, bilgi ve iletişim güvenliğini sağlamaya çalışırken aynı zamanda açık ve şeffaf olabilmek. Dönüşüm projelerin seçimi, sınıflandırılması ve önceliklendirilmesi izlenecek yaklaşımlar var mıdır? Kaynakların kısıtlı olduğu düşünülürse planlama nasıl yapılmalı, kuruluşu geleceğe taşıyacak tanımlanamayan projeler farklı mı yönetilmelidir. 

Kurumsal mimariden başlayarak en uç noktaya varıncaya kadar sistematik dönüşüm yönetimini değerlendirdik. Anlatım ve sunumun öğrenenler için faydalı olmasını diliyorum, Üniversitemize beni davet ettiği için çok teşekkür ediyorum.