17 August 2007

ZTE - Tüm sistemler tek kutuda!

Aneltech, varılan anlaşmayla, ayrı alt yapılardan oluşan telefon, internet, tv alıcıları gibi sistem alıcılarını tek kabloyla tek kutuda toplayan bir cihaz üretecek.
       
Operatörlerden ve sağlayıcılardan gelen bilgi talebi uyarınca, Türkiye’deki, Türk Telekom dahil, IPTV operatörlerinin projelerine yönelik mühendislik ve üretim hizmeti vermeyi amaçlayan prensip anlaşması, Aneltech Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Suat Baysan ve ZTE Genel Müdürü Clara Zhou tarafından imzalandı.
     
Anel Grup Merkezi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Aneltech Bilişim Çözümleri İş Birimi Yöneticisi Murat Erkan, dünyada 10 dolayında operatörün hayata geçirebildiği son kullanıcılara yönelik kutuları sağlamak için başlattıkları girişimin Türkiye’de bir ilk olduğunu söyledi.

Telekom çözümleri sağlayıcısı ZTE firmasıyla geliştirecekleri cihazı Aneltech bünyesinde üreteceklerini belirten Erkan, son kullanıcıları yararlanabileceği IP ve TV hizmetleri alabilmelerine imkan sağlayacak "Set Top Box" kutularının 2008 yılı ortalarında kullanıcıya hazır hale getireceklerini kaydetti.
Aneltech, varılan anlaşmayla, ayrı alt yapılardan oluşan telefon, internet, tv alıcıları gibi sistem alıcılarını tek kabloyla tek kutuda toplayan bir cihaz üretecek. Anel Grup şirketlerinden Aneltech’in, telekom çözümleri sağlayıcısı ZTE firması ile prensip anlaşması imzaladığı bildirildi.

Anlaşmanın içeriği
       
Verilen bilgiye göre, Aneltech ve ZTE, IPTV projelerinde yaptıkları iş birliğini güçlendirmek ve yerli katma değeri artırmak amacıyla, iş planlarına üretim tesislerinin güncelleştirilmesi ve sistemin bazı parçalarının yerel olarak müşterek şekilde üretilmesi konusunda iş birliği yapacak.
Yapılan anlaşmaya göre, IPTV, STB ( Set Top Box ) ve benzeri son kullanıcı ürünleri, IPTV parçaları ve cihazları Türkiye’de üretilecek.     
Türkiye’de üretimle ilgili olarak ürün tasarımı yapılacak ve geliştirilecek, Türkiye’de müşterek Ar-Ge faaliyetleri yapılacak, gerekli teknik bilgi ve teknolojinin ZTE tarafından transferi sağlanacak.
Ortak üretim, ürün tasarımı ve geliştirme ve Ar-Ge faaliyetleri Aneltech tesislerinden ve iş gücünden yararlanılarak hayata geçirilmesi planlanıyor.
Kaynak: http://teknoloji.milliyet.com.tr/detay.asp?id=3122