28 December 2007

Kocaeli Belediyesi

GERÇEK GÜÇ TANINLAMASI
Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclis Salonu´nda gerçekleştirilen kongrenin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 21. yüzyılda gerçek gücün, bilgi üretimi ve kullanımına dayalı olduğunu söyledi. Başkan Karaosmanoğlu,
“Bize gelen bilimsel tekliflere her zaman açığız. Bilgi toplumu olarak adlandırılan yeni olgunun genel olarak ekonomi ve yönetim, özel olarak da belediye yönetimi alanındaki yansımalarını tartışan çalışmaların Türkiye için önemli olduğunun farkındayız” dedi.
MEHMET ALTAN YÖNETTİ
Konuşmaların ardından Prof. Dr. Mehmet Altan´ın yönettiği “Bilgi Toplumuna Geçişte Devletin Rolü” adlı oturuma geçildi. Oturumda, Türk Patent Enstitüsü´nü Doç.Dr. Yusuf Balcı, Devlet Planlama Teşkilatı´nı Murat İnce, Türkiye Bilişim Vakfı´nı Suat Baysan ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı´nı da Kazım Çalışkan temsil etti. Oturum öncesinde kısa bir konuşma yapan Prof. Dr. Mehmet Altan, “Bugün bilgisayar başındaki insandan zihinsel yaratıcılık bekleniyor. Bu sanayi devriminin istediğinden daha nitelikli bir yapı. Dolayısı ile ikinci bir Rönesans” dedi.
Panelde kıyaslamalı küresel ekonomi ve Toplam Kalite yönetimi sunumu gerçekleştirdim