14 January 1993

Iran - ITI

Savaşın bitmesi ile birlikte İran birinci kalkınma planını devreye alıyor. Program 1989 - 1995 yılları süresinde yatırım ve telekom sanayi dahil olmak üzere 2.5 B$ katma değer üretilmesini hedefliyor. 1967 yılında kurulan ITMC santral üretim ağırlıklı çalışma yürütürken, 1973 yılında faaliyete geçen ITI daha çok yüksek kapasiteli iletim sistemleri üretimi, kurulumu alanına hizmet veriyor.

İşte 1993 yılında Şiraz'da kurulu tesislerde birlikte kırsal alanda projeler geliştirmek üzere ITI üst yönetimi ile bir araya geliyoruz. Dicle - DRX4 sistemleri Türkiye'de inanılmaz bir başarı elde etmiş durumda, her koşulda mükemmel kesintisiz çalışıyorlar. Bu bakımdan İran pazarı için de gelişmiş teknoloji ile donanmış olarak cazip bir ürün olma özelliğini barındırıyor.

Görüşmelerimiz olumlu tamamlanıyor, tesisi inceliyoruz, sunumlar yapıyoruz. Özellikle TQM (Toplam Kalite Yönetimi) ciddi ilgi çekiyor. ITI yöneticilerine sunum yapıyorum. Tanışma sonrasında Türkiye'ye dönüyoruz ve ITI ile teknoloji transferi anlaşması imzalıyoruz ve çeşitli kentlerde DRX4 hizmet veriyor.

Elbette tarih ve kültür dokusu muhteşem bir kenti bulmuşken "Persepolis" antik kentini
gezmeden olmaz. Hafızın mezarı dahil, bir günümüzü tarih ve sanat için ayırarak İran'ın güzelliklerini görüyoruz.