28 May 2019

Yarını İnşa Et - Sabancı Vakfı - TTGV

Milli Eğitim Bakanlığı onayı ile, Sabancı Vakfı ve TTGV liderliğinde tamamlanan "Yarını İnşa Et" teknoloji serüveni finalistleri Sabancı İş merkezinde proje tanıtımlarını gerçekleştirdiler.

İşleyiş biçimi olarak yaparak öğren felsefesi doğrultusunda projelerin hangi soruna çözüm getirdiği, nasıl ticari başarıya dönüşeceği ve elbette teknik altyapısı sergilendi, dinlendi, değerlendirildi.

Adana, Konya, Mardin, Trabzon illerinden 20 finalist okulun gururlu gayretleri ile geliştirdikleri, çalışan ilk örnekler coşku ile tanıtıldı. Öğrencilerin sevinçleri, tükenmek bilmeyen enerjileri, tasarladıkları eserleri duygu dolu anlatımları, izleyicilerin kalplerine dokunuşları törende benzersin unutulmaz anıların oluşmasını sağladı.

Göğsümüzü kabartan, rehber öğretmenlerin özveri ve emeği ile sıra dışı projelerinin renkli ve çekici görüntüleri etkinliğe dalga dalga yansıdı.

Milli Eğitim Bakanlığımızı, Sabancı Vakfını, TTGV meslektaşlarımı, 165 fikir ile projede yer alan 845 Lise öğrencimizi tebrik ediyorum, kutluyorum. Juri tarafından ustalıkla belirlenen 5 seçkin ödüllü okulumuzun üstün başarılarının devamını diliyorum.