15 June 2022

TTGV Görevimden Ayrılma

Çok Kıymetli TTGV Çalışanları, Sevenleri, Genç TTGV'liler

TTGV kuruluş çalışmasının başlamış olduğu 1989 yılında Dünya Bankası temsilcileri ülkemizi ziyaret ederek hükümet ve sektör temsilcileriyle görüşmelerde bulundular. Netaş ArGe Direktörlüğü görevim esnasında Kasım 1989 tarihinde Ümraniye tesislerinde ilk kez amaç ve görüşlerini karşılıklı tartıştık. Sonrasında TTGV Bakanlar Kurulu kararıyla kuruluşunu tamamladı. Araştırma Geliştirme, Yenilikçilik, Teknoloji kavramları yaşamımızın ayrılmaz bir parçası olarak aklımızda yerlerini almaya başladılar.

Kurucularımızı saygıyla selamlıyorum. 32 yıl önce atılan adıma önderlik ederek ülkemizin gelişmesine önemli destek sağlayacak kurumsal mimari kurgulanmıştı.

TTGV beklendiği ve özlemlendiği şekliyle kuruluş amaçlarından sapmayarak görevini eksiksiz yerine getirmenin gururunu yaşadı. Projeler desteklendi, özverili öğretici yol göstericilik benimsendi.

Yıllar içinde iletişim ve ağ platformlarına dönüştü. Tartışılan, buluşulan, paylaşılan, birlikte öğrenilen topluluklara dönüştü. Kimliğini sürekli yeniledi, küresel meselelere çözümler tasarladı, raporlar üretti. Girişimcilerin hasretle bekledikleri can suyu oldu. Ve yatırımcı yaklaşımlarıyla günümüzde işletmelere kaldıraç etkisi yaratacak çözümleri sürdürüyor.

TTGV kuruluşunu takip eden yıllarda gelişmeleri yakından izledim. 35 yaşında genç bir yönetici olarak ilk dönemlerde yönetim kurulunda yer alamamıştım. Sonraları Türk Elektronik Sanayiciler Derneği (TESİD) Başkanlığım sürecince 2008 yılında kurucular kurulunun takdiriyle yönetim kurulunda yer aldım. 14 yıl süren sorumluluk sürecinde hemen hemen bütün toplantılara Ankara merkezimizden gerçek ortamda katıldım. Stratejilerin, görüşlerin oluşturulmasında katkım olduysa ne mutlu bana.

Kurucu Başkanımız Dr. Fikret Yücel ve sonrasında Başkanımız Cengiz Ultav’a çok teşekkür ediyorum. Yönetim Kurulunda birlikte hizmet ettiğimiz arkadaşlarımı tanıdığım için ve onlardan öğrendiklerim için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Başta Genel sekreterimiz Dr. Mete Çakmakçı olmak üzere tüm TTGV çalışanlarını sevgiyle kucaklıyorum. Özverili, gönülden bağlı oldukları TTGV onların üstün gayretleri ile saygın duruşunu hep güçlendirdi.

TTGV’yi izlemeye devam edeceğim. Yönetim Kurulunda yeni görev alan yöneticilere başarılar diliyorum. Yeni Başkanımız Değerhan Usluel yenilikçi görüsüyle, enerjisiyle, güler yüzlü olumlu tarzıyla TTGV’nin yeni ufuklara yelken açmasında önderlik edecek. Kendisine kalbimin derinliklerinden en samimi duygularımla başarılar diliyorum.

TTGV “Teknoloji Üreten Türkiye” hedefinden sapmadan gelişmesini sürdürecektir.

Hoşça kalın, ayrılık değil, TTGV sevenleri bir çağrı yakınlıkla olduğumu hep hatırlamışlar. Esen kalın.