28 May 1990

İsveç - Stockholm 8th ISS

Stockholm harika bir şehir, denizle, kara iç içe geçmiş, 1000 adede yakın ada, şehirde ki düzenlilikten etkilenmemek elde değil.

İki yıl önce 1988 yılında Ankara'da ISDN teknolojileri tanıtımının çık başarılı geçtiğini hatırlıyorum. DMS 100 sayısal santralleri yerli üretim safhasını başarıyla tamamladılar. Yazılım Netaş'ta yerel olarak geliştirildi ve standartlar çerçevesinde teknik denemeleri kusursuz tamamlamış oldu.

Yerli tasarım ve üretim teknolojilerinde en fazla göz kamaştıran ürünümüz 2000 Amper güç kapasitesi ile PS2000 oldu. İthal edilmekte olan enerji kaynaklarının tamamen yerli imkanlarla sağlanması göz ardı edilemeyecek teknolojik atılım olarak tarihte yerini aldı.

Sekizinci ISS (International Switching Symposium) günümüzün en kıymetli konusu ISDN üzerine kurgulandı. Ericsson yöneticileri ev sahibi olarak bizleri inanılmaz iyi ağırladılar ve çalışan sistemleri görmemizi sağlayarak eriştikleri seviye konusunda bilgi verdiler. AXE 10 sistemleri teknolojik seviye olarak katılımcıların beğenisini sağlamakla kalmadı aynı zamanda örnek alınacak süreçlerin kurgulanması ile liderlik özellikleri de tanıtılmış oldu.