04 July 2002

İkinci Sanayi Devrimi - İnternet

Cisco EXPO buluşması, amacımız yeni gelişmeleri konuşmak, tartışmak, kavramak. Aynı zamanda iş ortaklarımızın özgün çözümlerini sergilemek, farklı ürünlerin karşılıklı tanınırlığını benimsemek ve birlikte değer yaratmak.

Etkinlikte ki sunumumun kısa özetimi aşağıda paylaşıyorum.

Sanayi devrimlerinin birbirlerini kovalarcasına gerçekleşmesi yaşantımızı kalıcı olarak değiştiriyor. Elektriğin icadı ile birlikte ulaşımda yaşanan inanılmaz değişim buharlı makinaların sonunu getiriyor. Kendi mekanlarında yerel olarak elektrik üretip enerji ihtiyaçlarının karşılayan fabrikalar rakiplerinden daha verimli olarak seri üretimde öne geçiyorlar.

Peki ya şimdi, İnternet zamanı, ağa bağlı çevrimiçi kalmak öncelikli bir mesele olarak ortaya çıkıyor. Nerede olursanız olun, bilgiye erişim, ulaşılabilir olmak, verimlilik, etkin olmak. Zaman ve mekan gözetmeksizin iletişim sağlamak, sorunları çözebilmek, gazete okuyabilmek, eğitim almak öğrenme. Özel hayatımızda sevdiklerimiz ile daha fazla birlikte olmanın zorlaştığı da kaçınılmaz. Çevrimiçi uzaktan aile iletişimi kulağa hoş gelse de iş ile yaşamı dengelemenin mutluluğun anahtarı olacağı kesin.

İş dünyasının kaçınılmaz çıktıları verimlilik artışı, rekabetçilikte hızlı ürün sunuş, müşteri memnuniyeti, çalışanların sadakatı. Değişim yöneticilerin yeni kavramlara direnç göstermeden uyumunu beraberinde getiriyor. Değişimi yakalamak, içimize sindirmek, yada yok olmak, tercih sizin. Internet araç mı? Baş belası mı?