01 March 2003

Capital - Suat Baysan Öncü Girişim

Suat Baysan’dan Öncü Girişim 

Cisco Sytems, dünyada öncü bir teknoloji şirketi olmanın yanında, e-dönüşüm konusunda da “model” şirketlerden biri. Bu konudaki uygulamalarıyla sürekli örnek gösteriliyor. Cisco Türkiye Genel Müdürü Suat Baysan da Türkiye’de adeta bir “model” şirket yaratıyor. Birçok uygulamayla öncü rol üstleniyor, e-dönüşüm felsefesini yerleştirmede büyük gayret sarf ediyor. 

Cisco’nun son girişimi de çok önemli.  Cisco Systems, IP Telefonu üzerine çözümler sunan Türk şirketi Nevotek’e dünya çapında destek vermeyi kararlaştırdı. Tüm dünyadaki kanallarını, pazarlarını ve müşterilerini Nevotek’e açarak, şirketin çözüm ve uygulamalarını bağımsız olarak pazarlamasını sağlayan Cisco, bu işbirliğiyle  Turkiye'de bir “ilk”e de imza atıyor. 

Suat Baysan bu konuda,  “Cisco Systems ile Nevotek arasındaki işbirliği yalnız iki firmanın yararına olmayıp Türkiye için de önemli açılımlar sağlayacak. Bu anlaşma, Cisco’nun Türk pazarına sorumluluğunu gösterdiği gibi, aynı zamanda ülkemizdeki BT uzmanlarına iş şansı yaratacak ve Türkiye’nin adının, dünyadaki BT sektöründe yüksek teknoloji ile anılan ülkelerin arasında yer almasını sağlayacaktır” diyor.