12 September 2006

Türk Malı Cep Telefonu Tanıtıldı



32 yıl ve 4 neslin üretim tekniğini bildiği için de "Telefon ve telekomünikasyonun teknik ve ticari konularında her şeyi sorabilirsiniz." diyor. Beklentisi kendisine şirketin hisse değeri ya da yatırımları konusunda sorular sormam. Bu kez tersten başlıyoruz ve Baysan'ın konuşmaktan çok keyif aldığı liderlik, kişisel gelişim ve yaşama dair konulardan söz ediyoruz.

"Liderlik ve yönetim sistemleri, e-dönüşüm ve kalite kontrol konusunda konuşabiliriz." diye başlıyor Aneltech'in Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Suat Baysan. Anel Grup, telekomünikasyon, elektrik, proje ve taahhüt hizmetlerinin yanı sıra ileri teknolojiyle donatılan tesislerin işletme ve bakım sorumluluğu ile büyük ölçekli elektrifikasyon taahhüt işlerini gerçekleştiriyor. "Madem öyle, başarılı bir üst yöneticiyi tanımlar mısınız?" diyorum. "Herkes başarılı bir üst yöneticinin rakamlardan ve operasyonun yürütülmesinden sorumlu olduğunu söyler.
Bana göre ise üç sorumluluk alanı vardır. Bunlar da; müşteriyi, iş ortaklarını yani ekosistemi ve çalışanları korumaktır. Tanımlanan diğer görevler ise zaten yapması gerekenlerdir. Gerçek bir CEO çalışanlarına ya koçluk ya da önderlik eder. Ayrıca bu konumdaki kişinin işin tüm ayrıntılarını bilmesi de gerekmez. Örneğin bir CEO'nun teknoloji ve pazarlama departmanlarının başındaki genel müdür yardımcıları kadar ilgili konuları bilmesini beklememeliyiz. Ben işin başındaki kişi olarak teknolojiyi pazarlama yöneticisinden, pazarlamayı da teknolojiyi yönetenden daha çok bilmeliyim. İşte bana göre CEO'nun tanımı budur."