05 February 2018

Huawei - Open Lab.

Bugün Huawei Ümraniye tesislerinde "Open Lab" ziyareti gerçekleştirdim. Selçuk Mirza, Yusuf Temizel'in davetlisi olarak açılışı yeni yapılan #Huawei Laboratuvar ile ilgili mühendis arkadaşlardan bilgi alma fırsatım oldu.

Laboratuvarda güvenli şehirler nasıl ve ne şekilde gelişecek bilgisi ile birlikte nesneler ile çalışma, yönlendirme, acil durumlarda alınması gereken tedbirler dahil ekranda takip ediyoruz. Daha yaşanabilir çevre için yüz tanıma dahil bir çok özelliği izliyoruz.

Laboratuvarın içinde kurulu veri merkezini geziyoruz. Teknoloji seviyesi hakkında bilgi alırken merkezdeki depolama, yönlendirme, anahtarlama, güvenlik cihazlarının tamamının Huawei tasarımı ve üretimi olması uyumluluk açısından bütünleştirme sıkıntılarını ortadan kalktığını dinliyoruz. Benim şahsen ilgimi çeken mekanik tasarım oldukça hassas ve görsel olarak çekici.

Ayrıca önemli bir kullanım ise iş ortakları ile birlikte proje oluşturabilme kabiliyeti. İş ortaklarının geliştirdikleri yeni ürünlerin testler burada yapılabilmekte. Ürünler ile yaşanabilecek zorluklarda aynı ortamda kurularak müşteri modellemesi ile test edilebilmekte ve sıkıntılara hızlı çözüm bulunabilmekte.

Huawei tebrik ediyorum, doğru bir yatırım, hızlı öğrenme, yeni ürün testi, yeni sistemlerin tanıtımı.