30 May 1994

Londra - Nortel Langham

Nortel üst yönetimi geniş katılımlı 3 yıllık planlama toplantılarına katılıyoruz.

Türkiye ve bölgede ekonomik kriz bütün şiddeti ile sürüyor kısa zamanda ilerleme sağlamanın mümkün olmadığı biliyoruz.

Kriz yönetimi, verimlilik, en iyi yaptığımız işlere odaklanmak, süreç içinde ne önemli değerimiz insan odaklı yönetim biçimimiz ile uyguladığımız yaklaşımları anlatıyoruz.

Nortel küresel olarak 1994 yılı için %35 büyüme öngörüyor, her ne kadar gerçekçi görünmese de rakamlar ve pazar verileri destekli sunumlar yapılıyor. Bizde ise tarihimizin en kapsamlı küçülmesi yaşanıyor, tahminlerimiz aslında gerçekçi olduğu kadar azimle üzerine gidilecek şeklide biraz yukarıda. Avrupa'da Netaş etkisi ile büyüme oranlarını aşağı çekilerek hedefi %14 olarak belirleniyor. Netaş %50 üzerinde Nortel hissesi olması nedeniyle %100 "consolidated subsidiary" olarak işlem görmesi sonucunda tüm rakamlar bütünleştiriliyor.

Teknoloji temelinde pazarda etkili olabilecek daha küçük uç birimler (SRU) tartışılıyor, maliyet verimliliği ile yatırım bütçeleri zorlanmadan satın alınabilecek ürünler. Netaş kendi erişim çözümümüz olan FLUX'ı üzerinde duruluyor, gelişen teknolojinin çoklayıcı olarak rahatlıkla yer alabileceği yapı Nortel yöneticilerinin ilgisini çekiyor. Maliyet ve fiyat hakkında bilgi veriyoruz.

3 gün süren toplantılar sonucunda dönüyoruz, gece dahil uzun toplantılar, çalışma grupları sonucunda direkt havalimanları arasında bir seyahat oluyor.