17 December 2007

Bilim Merkezi - Fındıklı Okulu



Fındıklı İlk Öğretim Okulu öğrencileri Bilim Merkezini geziyorlar. Fındıklı Rotary Kulübü Belgin Baysan gezinin planlanması ve mekanın izin ve hazırlığında çalışıyor.

Türkiye Bilim Merkezleri Vakfı Yönetim Kurulu üyesi olarak uzun süre görev yapmanın gururunu yaşıyorum. İnanıyorum ki dünyanın dört bir köşesinde kurulmuş olan bu müzelere bizim ülkemizden çok daha fazla ilgi ve alaka oluşmuş durumda. Bir nebze de olsa böyle bir çalışmanın içinde bulunmuş olmaktan mutluluk duyuyorum.

Her bir deneyin ve serginin teke tek araştırılarak neden müzede bulunması gerekliliği çalışması o kadar ciddiye alınıyor ki. Öğrencilerin daha çabuk ve hızlı öğrenebilecekler konular bir bir hazırlanıyor. Görerek, yaparak aslında hiç anlamadıkları karmaşık problemler bir anda gözlerinin önünde canlanıyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi Taşkışla binası eski gezi havuzu büyük çabalar sonucunda ülkemizin ilk deneme bilim merkezi olarak faaliyet gösteriyor. İşletmesi, yatırım faaliyetleri özel sektör tarafından ve gönüllü kuruluşların katkılarıyla yürütülen laboratuvarlar gerçekten emek gerektiriyor.

Öğrenciler Fizik, Işık, Kimyasal, Mekanik, Elektronik, Tarih, Manyetik Alan, konularında deneyler ile tanışıyorlar. inanılmaz eğlenceli geçen ziyaret sonucunda dönüşte bilimin konuşulması bizleri çok mutlu ediyor.