28 January 2013

Ankara - Fatih Projesi Başlıyor

F@tih projesi akıllı etkileşimli tahta ve tablet bilgisayar temini başlangıç açıklaması Ankara.

Ulaştırma Denizcilik Haberleşme (UDH) Bakanımız Binali Yıldırım açılış konuşmasını yapıyor ve projenin eğitim verimliliğine katkısından, öğrenme becerilerinde sağlanacak ilerleme ile iyileştirmeye vurgu yapıyor. F@tih projesinin bir hazır alım olmadığı teknoloji bileşeninin yerel kaynaklar ile sürdürülebilir olarak karşılanmasının zorunlu koşul olduğunu açıklıyor.

Aslında bütünsel olarak ele alındığında birbirleri ile ilintili üst/alt katmanlarına değinilmiyor. 42 Bin Okul, 1 Milyon Sınıf, 800 Bin Öğretmen, 12 Milyon öğrenci için öngörülen projenin bütçe, program, sorumluluklar, şartnameler parçaları açık kalıyor.  Eğitim içeriği oluşturma, oyunlaştırma, sanallaştırma, verileri saklama, güvenli depolama, geniş bant iletim, okul yönetim, kullanım yönetim aksamları mimarisi görüşülecek işler arasında yer almıyor.

Denemeler ile başlayacak olan projede örnek okullar seçilecek. Okul veri ağı kurulu sonrasında akıllı tahta ve tablet deneyimleri araştırması geri besleme alınarak asıl projenin tanımları nihayetlendirilecek.

Ülkemizin üstlenmiş olduğu en kapsamlı öğrenim, dönüşüm hareketinin kişisel öngörüm (10 Milyar $) başarılı olması yolunda bütün imkanların seferber edilmesi gerekliliği kesinlik kazanıyor. Proje içinde yer almaktan, bilgi paylaşmaktan, destek olmaktan duyduğum gurur ile hayırlı olmasını diliyorum.