17 October 2019

TTGV - Reboot

Sanatçı Emrah Ablak etkinlik süresince çizdiği karikatürler reboot felsefesine ne kadar uyumlu. Aslında konuşulan yenilikleri, değişimi, çevikliği mühendis bakış açısı dışında ne de anlamlı tanımlıyor.

Değişimin odağına insanı yerleştirince, yaşam boyu öğrenmeyi, öğrenme ivmesini arttırmayı tartışınca daha bir iştahla konulara kilitlenmiyor muyuz? Rakiplerimizin aniden değil uzun zamandır planlı bir şekilde uyguladıkları çevikliğin aramızdaki farkı açtığının farkına varmak. Yapay zeka, blok zincir, bulut, derin öğrenme gibi teknolojilerin, yıllarca öğüterek öğrendiğimiz kabiliyetlerimizi daha hızlı ve verimli kavrayışları ile yüzleşmek. Biraz zor, ancak şimdi alışkanlıklarımızı unutmayı da öğrenmeliyiz.

Zihinsel ve kültürel değişimi anlamak ve bizi insan yapan ince yeteneklerimizi korkusuzca eleştirmek, mertce yeniden öğrenmeye vurulmak. Küresel kurumları hızla sarmalayan yönetsel sistemlerin birleştirici ancak bir o kadar sorumluluğu yayan çevik yaklaşımına hemen kaynak ayırmak.

TTGV yöneticilerine, sistemi yeniden yüklemek kurgusu ile konuyu tırmaladıkları ve "Reboot" renkli ve çekici etkinlik için sonsuz teşekkürler.

https://www.youtube.com/watch?v=k2aUzGizz_M&feature=youtu.be