29 July 1999

Netaş- Ayrılık Vakti


1977 08 02 Tarihinde Üniversiteden yeni mezun genç bir mühendis olarak başladığım Netaş Çalışma yaşamım burada sona eriyor.

1999 07 29 Artık başka denizlere yelken açmanın zamanı, ayrılık çok zor, duygusal, ancak iş dünyasında farklı gelişmeleri takip etmek ve ülkemiz için değer yaratmaya devam etmek zorundayız. 1.5 yıllık askerlik dönemini çıkarırsak 20 yılı aşkın bir süre ile Netaş Ailesinin bir parçası ve ferdi olmaktan gurur duyuyorum, onurlanıyorum.


Netaş'ta, olgunlaştım, evlendim, çocuklarımız Netaş ile büyüdüler. Aile huzurunun iş başarısına paha biçilmez yansımasına tanık oldum. Sadece teknoloji değil, yönetim, insan ilişkileri, müşteriler, iş ortakları, tedarikçiler, çalışanlar, sistemler, kalite, kavramlar, hayatıma hep Netaş'ta girdi. Sabahlara kadar ara vermeden çalışmayı, hiç tereddüt etmeden dünyanın her köşesine seyahat ederek ticari başarı sağlamayı öğrendim.

Yabancı bir kuruluş ile Devlet arasında ki anlaşma ile kurulan Netaş'ın dünya hikayesinin Harvard iş okuluna model olmasına şahit oldum. Halka arz edilerek ortaklık yapısında değişikliğe gidilen ve binlerce küçük yatırımcının sorumluluğunu hissederek görev yapmanın bilincine eriştim. Konumuzda uzman olabilmenin ve deneyimlerimizi paylaşmanın hazzını tadarak liderlik ve önderlik yapabilmenin kıymetini anladım. Netaş çalışanları meslektaşlarım, arkadaşlarım her zaman muhteşem insanlık yaklaşımları ile kalbimde yer aldılar.

Bilimin dışında, sanatın, sporun önemini kavradım, kitap okuma düşkünlüğümü geliştirdim, Manchester liginde oynadığım Satrancın Netaş'ta ne kadar yaygın olduğunu sevinerek gördüm.

Mühendislik ötesinde Araştırma Geliştirme her zaman daha yenisini bulma, bulmayı teşvik etme, günün sonunda kar getirecek, ticarileşecek ürünleri hızlı, zamanında ortaya koyma ve pazarlama. Netaş bir okul öğrenmek istenecek her konuda inanılmaz bir kütüphane ve bilgi paylaşımında sınır tanımayan uzmanlar. Üniversite derecesinin hiç önemli olmadığını sürekli öğrenme ve eğitimin, yöneticilik yolunda kendime dokunuşunu hissettim, anlattım.

Sivil Toplum Örgütlerine zaman ayırmayı, sevdalısı olmayı, alışkanlığı bir tutku haline dönüştürmenin mutluluğunu yaşadım.

Ne kadar şanslı olduğumu ve bu büyük camianın bir parçası olmanın değerini en başından itibaren fark ederek çalışma azmi içinde oldum. Bana cesaretle sorumluluk yükleyen eşsiz yöneticim Tanju Argun. Tüm Netaş ailesine sonsuz teşekkürler. Her zaman bir Netaş'lı olarak yaşamaya devam edeceğim, yolun hep açık olsun Netaş ve değerli çalışanları.