08 June 2003

Rodos - Türk Yunan Bilgi Toplumu



Türkiye ve Yunanistan, bilişim sivil toplum örgütleri, öncülüğünde iki ülkenin uzmanlarının buluşması. Amaç bilgi paylaşımı, ortak sorunların tartışılması dolayısıyla teknoloji ve yönetim gelişiminin yerel ortama uyarlanması. 


Görüşmelerin teması Türk - Yunan bilgi Forumu olarak olarak adlandırılıyor. Türkiye TBV "Türkiye Bilişim Vakfı" ve Işık Üniversitesi, Yunanistan SEPE ve SEPVE olarak foruma birlikte başkanlık yapıyorlar.

Marmaris'ten Feribot ile Rodos adasına giderek önce adayı tanıma gezisine katılıyoruz, sonrasında forumun gerçekleştirileceği otelde Turk ve Yunan meslektaşları buluşuyoruz.
TBV'yi temsilen Bülent Gönç açılış ve kapanış konuşmaların da gelişmekte olan teknolojinin yarattığı rüzgar etkisinden bahsediyor. Karmaşıklık içinde kaybolmak yerine deneyimlerimizi paylaşmak ve işbirliği yaparak daha verimli uygulamalar yapabileceğimizi vurguluyor. Devletlerin elektronik dönüşümde diğer sektörlere kıyasla daha temkinli hareket etmeleri neticesinde gelişmenin de istenen düzeye çıkamadığı gündeme geliyor.

Forum konuşmaları içinde bende e-devlet yaklaşımı, devasa sorunlara adım adım planlı süreç yönetimini işliyorum. Projelerin önceliklendirilmesi ile vatandaşlara kurumsal ve bireysel Kolaylıların sistematik olarak sunulması gerekliliği önemini anlatıyorum. Sunum oldukça beğeni topluyor.

 işbirliğinin artarak devamını ve bir sonraki organizasyonun Türkiye'de yapılmasına karar veriliyor.