01 June 2019

Sabancı Üniversitesi - MBA

Sevgili Ergi Şener arkadaşımın daveti, Sabancı Üniversitesi MBA programı yöneticileri ile "Sayısal Dönüşüm" sohbeti.

Alışkanlıkların, kuramların, süreçlerin cesaret ile yeniden tasarımı. Gündeme yeterince ağırlığını koyan çeviklik, şaşırtıcı hızlı deneyim, duraksamadan yenilikçilik peşinde serüven. Dönüşüm projelerinde özgüven tutkusu ile bütünleşik proje değerlendirme aracı. CDO her daim hazır yenilikçilik takım çantası, değişimin sürdürülebilirlik anahtarı.

Şirketlerde "Sayısal Dönüşüm" kurumsal kimliğin gözden geçirilmesi kadar uzanan, meydan okurcasına, pes etmeden uygulama, çağdaş yaklaşım. Ürkmek yerine hevesle yeni hünerler kazanma, övünç kaynağı olacak esnek takımlar ile sistemleri beslemek. Yetenek ve yetkinliklerin geçiş sürecinde hedefler doğrultusunda yeniden tanımı. Dönüşümü düşünülemez olmaktan çıkararak özümsenmesi, katılımcı bakış açısının kazanılması. Yolların çatallaşması ile karar seçimlerinin tedirginlikten uzak sezgiler ile keşfedilmesi, alınması.

Sohbet, MBA programı yönetici arkadaşlarımızın, ayırt edici, nazik, gayretli, ilgili, sunumu soluksuz takipleri ile zamanın nasıl geçtiğini bile anlamadan, tamamlandı. Özveri ile mücadele edecekleri, acımasız rekabet koşullarında kendilerin gelişimine istekleri, gelecek için umut oldu. Sevgi ve bilgi ile sorunları çözmelerini, yönetim merdivenlerini tırmanışlarında farklılıkların birleştirici, yenilikçi yönlerinin, izini sürmelerini diliyorum.