11 November 2019

YTÜ - Davutpaşa Teknopark



Yıldız Teknik Üniversitesi, Davutpaşa Kampüsü Teknopark 

Aykut Seyrek arkadaşımızın düzenlediği teknopark firmaları ile sohbet toplantısına EgemSoft ev sahipliği yapıyor.

Değişimini kavrayabilmek,, yaşam, oyun ve öğrenme anlayışımızda kırılımı yönetebilmek konuşmamın temelini oluşturuyor. Donanımda eriştiğimiz küçülme ölçeğin "Nanometre" teorik limitlere eriştiği, elektromanyetik dalga tezliklerinin "Terahertz" bandı ile neredeyse görünür ışık olacağı bir devamsızlık ile karşı karşıya  gerçeği ile yüzleşmek.

Demek ki basamakları tırmandığımız merdivenin son bölümündeyiz, tedirgin miyiz? sanırım sorunun cevabı evet olacak, değişim sürecinde yeni icatların eşiğinde yeni düzeneklere sıçramanın engellenemez cazibe ile cesaret arasında yeni sistemler arayışı.

Kuantum bilgisayarlar mutlak sıfır seviyesinde soğutularak kapasitelerini milyarlarca kez arttıracaklar, belkide günümüz işlemcilerini basit birer dört işlem hesap makinesi gibi görmemize sebep olacak. İletişim ve Bilişim mimarisinin çağdaş görünümüne son verecek yeni icatlar ve sanallaştırma kavramlarını derinden öğrenmek zorundayız.

Teknoloji yaşanan keşifler hiç şüphesiz şirketlerin iş yapış tarzlarını kökten değiştirecek. Geleneksel yönetim anlayışları yerini çevik, kendi kendini yöneten takımlar, yazılım geliştirmede kısa koşular ile projelerin dilimlenmesi, işte doruklara tırmanmak için çekinmeden öğrenilecek ve uygulanacak yönetsel metodolojiler.

Geçitten geçme zamanı, eğlendirici yeni deneyimler, kırılıma tanıklık etmek, soluk soluğa devam eden yarışta,

Öğrenmek, Öğrenmek, Öğrenmek.

Bu güzel buluşma için, katılımcılara, ev sahibimize ve Aykut Seyrek hocamıza teşekkür ediyorum, kutluyorum.