14 March 2019

Siber Güvenlik


#e-safe III. #Siber #Güvenlik Zirvesi BTK tesislerinde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Değerli konuşmacıların, kendi alanında uzmanların bu kadar karmaşık bir soruna getirdikleri çözüm önerileri oldukça etkileyici ve dikkat çekici olarak yorumlandı.

Siber Saldırı ve Savunma uzmanları arasında oluşan bilgi farklılığını gündeme taşıyarak, saldırıların sadece teknoloji sistemleri ile sınırlı kalmadığı ve bir kuruluşun tüm süreçlerini kapsayan ataklar gerçekleştirdiklerini vurgulayarak sunumunu sürdürdüm. Saldırganların kullanmakta oldukları teknolojik araçlarının yapay zekaya kadar varan uzantısının altını çizdim.

Gelecekte bizi bekleyen tehlikenin 5G, Bulut, Veri Merkezleri, Nesnelerin İnterneti ile daha da karmaşıklığının artacağını, şifreleme ve diğer önemlerin dahi kolayca üstesinden gelinebileceğine değindim. Asıl meselenin hızlı uluslararası standartların oluşturulması ve Ulusal Siber Güvenlik Sanayinin geliştirilmesinin artarak devam etmesinin bilinci ile hareket etmemizin kaçınılmaz olduğunu belirterek konuşmamı tamamladım.

Beni davet eden e-safe yönetim ekibine çok teşekkür ediyorum.