21 November 1995

Moskova - Rontel Sermaye Artırımı

1994 yılının sıkıntıları geride kalmaya devam ediyor, 1995 yılında sadece işlerimize odaklanarak, sakıncamadan verdiğimiz kararlı mücadele Rusya pazarında aldığımız siparişleri yukarı çekiyor.

İşletme giderlerinin yükselmesi, tahsilatlarda sorun yaşanmamasına rağmen yetersiz oluyor. Zaman kaybetmeden, büyümemizi sürdürmek amacı doğrultusunda sermaye artırımı için soğuk bir Moskova gününde Rontel'de Yönetim Kurulu olarak toplanıyoruz.

Kunter Akyürek ile birlikte RONTEL Genel Müdürü Sergei Beketov tarafında önerilen bütçe çalışması ve 1996 yılı yatırımları ile satış rakamlarını gözden geçiriyoruz. Rontel yatırımcı ortakları ile pazarda saygıdeğer konumunu sağlamlaştırıyor. Netaş olarak uğraşımız eriştiğimiz güvenceli durumu kesinlikle düşürmemek. İnsan kaynağı açısından esnek davranışımız hemen her bölgede her iklimde çalışan ekibimiz ile zincirleme başarıları sürdürüyoruz. 

Bir gün için bile olsa gülümseyerek süren görüşmeler neticesinde sermaye artırımı kararının genel kurul onayına sunulması belirleniyor. Toplantının notlarını her ayrıntısı ile yıllık defterime kayıt ediyorum. 1995 yılının kapanışı, finansallar, 1996 planının tamamlanması, kalabalık bir günden bizi bekliyor, ertesi gün İstanbul'a dönüş.