08 August 1995

Chelyabinsk - Rontel DRX4 İlk Üretim

İstanbul - Moskova (Sheremetyevo) 2 saat ve hemen devamında yoğun trafikte 2 saat transfer aynı gün Moskova (Domodedovo) - Chelyabinsk uçuşu 2.5 saat uzun bir yolculuktan sonra varıyoruz.

Bizim ekip Kunter Akyürek, Ergun Sezer otele varış sonrasında gün tamamlanmış olarak dinleniyoruz.

Ertesi gün Yönetim Kurulu toplantısını Chelyabinsk telekom binasında tamamlıyoruz, Türkiye'den gelen Netaş ekibi ile buluşmak üzere araçlarla Trekhgorny kapalı şehrine gidiyoruz. Yerleşimlerini tamamlamış olan ekibimiz ile bir araya geliyoruz uzunca süren görüşmenin ardından yaşadıkları sıkıntıları dile getiriyorlar.

Teknoloji transferi belirlenmiş olan hedefler doğrultusunda ilerliyor, ilk aşama başarı ile geçiliyor. Rusya'da üretilmiş sistemler fabrika testlerini tamamlanarak ilk sevkiyat için onayımızı bekliyor. Teknik takımın denetimi ürün ve süreçlerin eksiksiz uygulandığı yönünde. Sabırsızca beklediğimiz an DRX4-Dicle Rusya'da yerel olarak üretilerek bugün 09/08/1995 fabrikadan çıkışı yapılıyor. Netaş istekli, neşeli, sevecen, derinlemesine şirketine bağlı, çalışanların övünç günü. Ailelerinden uzakta görev aşkı ile hasrete dayanan yöneticilerimiz, uzmanlarımız, arkadaşlarımız sizin emekleriniz çevreye, doğaya uyumunuz işte tarih yazmak.

Gördüklerimizden, hissettiklerimizden memnun olmanın ötesinde saygı duymak, akşam yemeğinde kutlama ile tanık olduğumuz zamanı doyasıya yaşıyoruz.

Sevkiyatların başlaması ile birlikte ekibi ilave kadrolar ile takviye etme kararı veriyoruz ve satış olarak farklı Oblastlarda çalışma yönünde planlamalar yapıyoruz.

Chelyabinsk gölleri ile Beryoza ağaçları ile muhteşem bir doğaya sahip. Son gün Turkayak gölünde tekne ile geziyoruz ve yemek yiyoruz. Bir çok yerin isimlerinin Türkçe olması gerçekten şaşırtıcı geliyor. Dünyanın en büyük taş müzesini geziyoruz ve Ural dağlarında çok eski çağlarda yaşamış olan deniz kabuklusu fosilini satın alıyorum. Bana verilen sertifika ile Moskova'da havalimanında sıkıntı çekmeden çıkıyorum.