07 October 1995

Cenevre - Telecom 95

7. Dünya Telekom 95 etkinliklerine katılmak üzere İsviçre'deyiz.

İran'da birlikte çalıştığımız ITI firmasının Genel Müdürü ve yöneticileri ile haberleşerek başlamış ve yürümekte olan DRX4-Dicle üretim, satış değerlendirmesi gerçekleştiriyoruz. İran telekom pazarı TCI yatırımları yavaşlaması nedeniyle beklediğimiz ivme ile ilerlemiyor. Siparişlerde gecikmeler yaşanıyor, kırsal alanda geciken uygulama ekonomi ve iletişim ikilemine sebep oluyor. İran'da ayrıntıları görüşmek üzere toplantılara ara veriyoruz.

Misafirlerimiz TT Genel Müdürü olmak üzere üst düzey yöneticiler.

Etkinlik, bildiriler, konuşmalar, paneller, fuar alanı ile varimli görüşmelere sahne oluyor. TT yetkilileri ile birçok konuda görüş alışverişinde bulunuyoruz. Telekom pazarında seer rüzgarlar esmeye başlıyor, beklenen dalga görünüyor ve hızla yaklaşmaya devam ediyor.

Geleneksel düşünen mühendisler hala ATM teknolojisinin yıkılamaz olduğuna kendilerini inandırmış duruşlarında geri adım atmıyorlar.

Sabit işletmeciler gezgin altyapıların tehdidi altında olduklarının farkına varmışlar, rahatları ve huzurları bozulmuş. Tekdüze düşünen uzmanlar büyük resmi yeni fark ediyorlar, sanırım bir çoğu zamanı değerlendirememenin paniğini yaşıyorlar. Veri ile birlikte İnternetin yaşamın ayrılmaz aracı olacağı acımasızca ortada. Geçmişe sığınmanın anlamsız olduğunu etkinlik biter bitmez ülkelere dönüşte yeni yol haritaları geliştirmek zorunda olduklarını ifade ediyorlar. Teknoloji üreticileri, işletmeciler yolun çatallaştığını kavşak noktasına varıldığını atılacak adımın ve seçimin önemini kavramış olarak etkinlikten ayrılıyorlar.