01 February 2002

Capital - Liderler Ne Yapmalı?

Suat Baysan / Cisco Systems Türkiye Genel Müdürü

Büyük proje sonuçlandı, “Türkiye’nin Yeni Ekonomi Liderleri” ortaya çıktı. Capital-elite.com, devam edecek, şirketler ve liderleri bu yarışta ön sıralara geçmek için yarışacak. Cisco Systems Türkiye Genel Müdürü Suat Baysan, e-dönüşüme ulaşmayı amaçlayan, süreçlerini internete taşımak isteyenlere önerilerde bulunurken, çok önemli bir noktaya da dikkat çekiyor: “Liderler, yeni ekonominin getireceği yararlara inanıyorlarsa, organizasyonlarının geçişi başarı ile gerçekleşir”...

Türkiye’de “Teknolojinin Elite”lerini, “Yeni Ekonominin Liderleri”ni ortaya çıkarmayı amaçlayan büyük proje, Capital ili birlikte Cisco Systems’in işbirliği ile hayata geçirildi. Kendini “Yeni ekonominin” öncülerinden biri olarak konumlandıran Cisco Systems’in bu projede iş ortağı olarak yer alması, bir tesadüf değil. Şirketin ABD’deki merkezinde yayınlanan IQ dergisi de benzer bir çalışmayı her yıl gerçekleştiriyor ve dünyaya duyuruyor.

Ayrıca, Cisco, şirketlerin e-iş süreçlerini oluşturmada, dijital stratejiler geliştirmede öncü bir şirket. Bu alanda ürür geliştirip, danışmanlık hizmeti sunuyor. Dolayısıyla, projeye iş ortağı olarak katılmakla kalmayıp, bilgi ve birikimini de sunma rolü üstlendi. Şirketin Türkiye Genel Müdürü Suat Baysan, kapak sayfalarında Capital’in sorularını bu doğrultuda yanıtlarken, bir anlamda “Yeni Ekonomi Liderleri” arasına girmek isteyen, şirketlerinde “e-dönüşüm” gerçekleştirmeyi amaçlayanlara da önerilerde bulundu: