07 June 2021

2030 Değişim, Dönüşüm ve İnce Yetenekler

Beyoğlu, Bostancı, Fındıklı, Yeniköy, Zekeriyaköy Rotaract kulüplerinin düzenlemiş oldukları "Yeni Dünyada Değişim" konulu toplantı sanal ortamda gerçekleştirildi. Davet için başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum.

Yaşamakta olduğumuz sıkıntılı sürecin zorluklarını sanal ortamları verimli araçlar olarak değerlendirmeye alıştık. AQ "Adaptability Quotient" Uyumluluk zekamız ile ortamların zamansız olmasını yönetebiliyoruz. Küresel iş yapma tarzımız sanki tek bir saat dilimi ve tek bir mekanmış gibi yürütmeye başlandı. Her ne kadar bağlantılı olmak etkinlik açısından doğru algılansa da program yapabilmek ve kendimize zaman ayırabilmek açısından artık sorunları beraberinde getirmekte.

Kavramsal düşünme, çevik proje yönetimi, geri bildirim, ödüllendirme, öğrenim ve de en önemli konu başlığı olarak "ince yeteneklerimizi" geliştirme nasıl çözümlenecek belirsizliğini koruyor. Yeni dünya yaşam biçimimizde yanımızdan hiç ayrılmayacak yapay arkadaşımız ile hangi meselelerin paylaşılacağı zihnimizi kurcalamaya devam ediyor.

Bağlantılı insanlığın tamamlandığı, sıranın 100 Milyarlarca nesnenin ağ temelli kimlik sahibi olabilmelerin neticesi yönetim felsefelerinde ki değişimde aranıyor. Geleceği, uyumluluğun değişimin, dönüşümün sürekli olacağı tanımı çerçevesinde, yetilerimizi yenilemenin peşinden koşmamız gerekliliği ile planlama yapmalıyız. Toplantıya katılarak soruları ile açıklık getirerek olumlu enerjiyle katkı veren tüm Rotaraktörlerimize teşekkür ediyorum.