02 October 2004

Teknoloji Holding’e CEO olarak transfer oldu


Cisco Türkiye Genel Müdürü Suat Baysan

Suat Baysan’ı yakından tanıyorum, Geçtiğimiz ay içinde bu görevinden ayrılarak Teknoloji Holding’e CEO olarak transfer oldu. . Birçok projede birlikte çalıştık, güzel işlere imza attık.

Sadece yönetici olarak değil, kafa olarak da uluslararası perspektife sahip. İletişim başarısı ise çok yüksek bir yönetici. Sıfırdan aldığı Cisco’yu çok önemli noktalara taşıdı. Cisco ve ideallerini Türkiye’de yaymada çok başarılı oldu. Cisco ona Türkiye’de çok şey borçlu.
Bu transfer benim için çok sürpriz oldu; “Olmaz böyle şey” dedim. Teknoloji Holding tabii ki iyi bir şirket. Emin Hitay-Alphan Manas ikilisini çok başarılı bulurum. Ama dünya liginden, yerli bir şirkete dönmek pek alışılmış bir şey değil.

Tabii ayrılış nedenini Suat Baysan’a sordum. Baysan, “6 yıldır Cisco’dayım, birçok şey yaptık, çok mesafe aldık. Türkiye için Cisco’da bundan sonra yapılacaklar, geliştirmeler olacak. Ben de yeni bir heyecan aradım” dedi.
Tatmin olmadım. Bunu da söyledim. Baysan açıklamaya devam etti; “Tabii bundan sonra benim için gidilecek yer, uluslararası bir görevdi. Ben ise Türkiye’den ayrılmak istemiyorum. O zaman burada yapacak bir şey kalmıyordu benim için” yanıtını verdi.

Evet, asıl neden bu. Baysan, şimdi 6 yıldır yaptığının tam tersini yapmaya hazırlanıyor. Teknoloji Holding’i Türkiye liginden, uluslararası lige taşımaya çalışacak. Başarılı olacağını düşünüyorum. Teknoloji Grubu’nda teknik birikim var. Bunu uluslararası boyuta taşımak için Suat Baysan’dan iyisini bulamazlardı sanıyorum.