04 June 2007

Azerbaycan - Mobil İşletmeciler Ziyareti

Azerbaycan yıllar içinde inanılmaz bir gelişme göstererek iletişim altyapısı alanında yatırımlar yapmaya devam ediyor. Aneltech'in Türkiye deneyimini Azerbaycan'a taşımak ve planlaması kapsamında Levent Gülbahar ile birlikte Bakü'yü ziyaret ediyoruz.

Ülkede hizmet veren işletmeciler ile işbirliği yaparak mobil şebekenin yaygınlaşması amacıyla yeni kurulumlar, ölçüm, analiz çalışmaları yapabilmek için görüşmeler devam ediyor.

Sayın Büyükelçimiz H. Avni Karslıoğlu bizi makamında ağırlıyor. Dost ve Kardeş Azerbaycan'da bulunmanın karşılıklı iyi niyetin görüşmemize olumlu katkısı için Büyükelçimize çok teşekkür ediyoruz. Bakü işbirliği görüşmelerine Azercell, Backcell, Azerfone yöneticileri ile gerçekleşen toplantılar sonucunda amaçladığımız faaliyetlerin yapılabilirliği konusunda hem fikir oluyoruz. 

Yatırımcılarımızı planlama ve yerel olarak yönetmek üzere Bakü ofisimizin kurulması kararını alıyoruz.  Azerbaycan'da işletmeye alınacak projelerin anlaşmaların imzalanması ve kadrolaşma çalışmalarına hız vermek üzere dönüyoruz.