11 January 2022

Yenilikçi Yönetim Sistemleri

Caddebostan Rotary Kulübü ile Buluşma.

Gündemin neredeyse aralıksız değişmesi, teknolojide yaşananlar, çığır açan buluşlar, keşifler, açıklamalar... her zaman olduğu şekilde konunun çok farklı anlaşılması, yorumlanması ve daha da önemli yanlış çıkarımlar elde edilmesi.

Meselenin özünden ayrılarak, işin eğlenceli yönüne ağırlık vermek asıl kavramsal tasarımı anlayamamak... Ürünlerin, hizmetlerin hangisinin alıcı hangisinin satıcı olduğunun birbirine karıştığı bu dönemde yeni pazar modelleri oluşturmak için farklı düşünmek... 20 yıl önce Cisco Genel Müdür görevimde yaklaşmakta olan dönüşümün yaratacağı devamsızlığı keşfetmek için sürekli iletişim içinde bulunduğumu hatırlıyorum.

O günlerde bahsettiğimiz konuların bugün karşımıza çıkmasına şaşırmamak lazım. Bakış açımızı kurgunun mimarisini özümseyerek tüm katmalarına odaklanmak kendi ürünlerimizi geliştirmekte anahtar olacaktır. Çevrim içi yaşanmakta olan yeniliklerin sağladığı imkanları sonuna kadar zorlamalıyız. Böylelikle yeni tasarımları çok başında yakalamak ve sistemin vazgeçilmez yetkin ortak paydaşı olmak daha kolay olacaktır.

Bilmediğimizi bilmek erdeminden yola çıkarak, hep birlikte öğrenmeye, araştırmaya özen göstermek yolumuzu açacaktır. Aklımızdan hiç çıkarmayacağımız hususun hiç bir gelişmenin tek düze gerçekleşemeyeceğidir. Öyleyse bağlantılı olmanın, bağlantılarımıza değer vermenin önemini kavramak ve sağlıklı iletişim kurmak... Ayrıca ağımız ile sanal ortamlarda zamansız mekanlarda bir araya gelmenin, verimli görüşmeler yapmanın sırlarını da çabucak çözmeliyiz.

Yaşam geri dönülmeyecek şekilde değişti, uyumluluk en ciddi yetkinliğimiz veya bir başka değişle ince yeteneğimiz olarak en ön sırada yer almalı.

Sevgili Başkanımıza ve Caddebostan kulübümüzün değerli üyelerine davet için çok teşekkür ediyorum. Yenilikçi fikirlerin peşinde koşmaya devam...